Sagaskogen Leirskole – info

Velkommen til vår helårs leirskole. Skolen ligger i Nord Gudbrandsdalen i Vågå Kommune langs den kjente rafting elven Sjoa. I undervisningen legger vi vekt på lokal historie, læring og kunnskap om naturen og ikke minst hvordan de levde i gamle dager. Biologi og lokalhistorie vil følge oss gjennom hele oppholdet. Eleven vil lære mye om elvens farer og signaler både sommer og vinter. Bli trygg og sikker nær vann.

Om sommeren og vinter er vi mye nede ved elven. Vi lærer å tenne bål og tilberede mat på bålet. Vi leter etter fangs anlegg for elg og lærer oss historiske og lokale måter å konservere kjøtt. Hvordan ble egentlig hele dyret utnyttet, og hva annet skal spises i skogen?

Sagaskogen er også en råd tråd gjennom hele oppholdet, her går eleven fra kapitel til kapitel i forskjellige lokale og internasjonale eventyr. Hvem har skrevet de forskjellige eventyrene? Klarer vi gjenskape et eventyr?

Om vinteren har for vi også prøvd oss på hundekjøring. En gøy aktivitet for alle. Her for eleven god kjennskap til hunderasen Alaska Husky og hvorfor denne rasen er så godt egnet til å løpe langt. Hvor langt kan de løpe?

Et trygt sted å være, et godt sted å lære.

SagaSkogen Leirskole ligger midt i Nord Gudbrandsdalen, ca 4 timer fra Oslo og Trondheim og 5 timer fra Bergen.

Leirskolen er medlem og anbefales av Norsk Leirskoleforening og har et samarbeid med Vågå Kommune om det pedagogiske programmet på skolen.