Utstyr og Sikkerhet

Finn frem det utstyret du har – det meste kan brukes

For all aktivitet i høyfjellet er det nødvendig med godt og solid utstyr som stenger ute kulde, vind og fuktighet, men det trenger ikke være nytt og flott. For at turene skal bli opplevelsesrike og artige er det en forutsetning at man holder seg varm.

Ull / fleece og vindtette klær

Fleece er lett og behagelig når man er tørr.

Ull er den eneste fiberen som isolerer bra også når den er fuktig.

Ull tørker langsomt, men den absorberer fuktigheten bort fra huden.

Vi anbefaler derfor både ullundertøy, ullsokker og ullgenser.

Ull innerst og vindtett plagg ytterst er med på å danne grunnlaget for en fin fjelltur.

Ski, skistøvler og sti/truger kan du også leie her hos oss.

Sikkerhet er alltid i fokus
Sikkerhet står alltid i fokus på Den Norske Fjellskolen. Fjellskolens lærere og instruktører har lang erfaring i fjellvett og fjellsikring. Været i området er stabilt, noe som også gir de beste forutsetninger for god trygghet. Men husk, været kan skifte fort i fjellet.

Dersom det skulle være behov for hjelp når vi er på tur eller på tunet, har vi førstehjelpsutstyr, kontakt med Røde kors og andre hjelpeorganisasjoner.

Nærmeste legevakt er i Otta.

Vi har Snøscooter tilgjengelig på tunet om vinteren og ATV tilgjengelig om sommer/vår om det trengs akutt hjelp rundt tunet.

Sagaskogen Leirskole ligger like ved elven Sjoa, den renner relativt stille forbi tunet. Noe som kan, lurer oss litt i forhold til farer langs elvebredden. Dette kommer vi til å fokusere mye på i det faglige på tunet og sikre at alle føler seg trygge og kan sine oppgaver om noe skulle skje. Livbøyer blir plassert ut på egnede steder ved leirskole opphold.

Det er laget en risikoanalyse for alle aktivitetene vi har på leirskolen: