Saga Fjellmeny
«Jeg spiser, altså er jeg!»
Ludvig XVI
Dagens 3 – retters meny
Fredag – søndag byr vi på 3-retters middag. Den må bestilles senest en dag i forveien. Spør oss gjerne om vin eller ølpakke som passer til maten.
Tilbehøret kan variere noe på grunn av sesongsvingninger og ønske om å minimere matsvinn.
Kr 390,-
Rettene varierer fra dag til dag og veksler mellom:
Blomkålsuppe med bacon og dillolje. Allergener: 1,7 Reinsdyrsgryte med potetmos, smørdampede grønnsaker og tyttebærrømme. Allergener: 7,9 Youghurt og tindved sorbet med sjokolade bavarios. Allergener: 1,3,6,7,8 (mandler) | |
Gravet reinsdyr på Røroskjeks med blåbærrømme og gravet eggeplomme. Allergener: 1,3,11, 12 Dampet telemarksrøye med honningglaserte poteter, smørdampet kål, blomkålpuré, rømmesaus og dillolje. Allergener: 1,4,7 Epler i fire variasjoner. Allergener: 1,3,7,8 (mandler) | |
Jordskokksuppe. Allergener: 7 Braisert høyrygg med trøffelpotetmos, stekte rotgrønnsaker og rødvinssky. Allergener: 7,9,12 Kanelsyltede skogsbær og einebær is. Allergener: 1,7 |
Pizza
Fjellpizza Med rødsaus, skinke/chorizo eller viltpølse, ost og oregano Allergener: 1,7, spor av soya (6) og sennep (10) | 189 |
Reinsdyrpizza Med hvit saus, tyttebær og purreløk. Serveres med tyttebærrømme Allergener: 1,7, spor av soya (6) og sennep (10) | 219 |
Hvitløksdressing Allergener: 7 | 15 |
Hamburgere
Saga Fjellburger 160g burger av høyrygg og brisket Hjemmelaget Aioli, salat fra Aukrust, tomat, cheddar, karamellisert løk og tørrhengt bacon fra Idsøe. Serveres med stekte poteter Allergener: 1,3,7,10, spor av soya (6) og sesamfrø (11) | 209 |
Beyond burger (vegan) Vegansk aioli, Salat fra Aukrust, tomat og syltet rødløk. Serveres med stekte poteter Allergener: 1,6,10, spor av melk (7), soya (6) og sesamfrø (11) | 209 |
Hovedretter
Braisert høyrygg Trøffelpotetmos, stekte rotgrønnsaker og rødvinssky Allergener: 7,9,12 | 249 |
Elgkarbonader Potetmos, stekte rotgrønnsaker, karamellisert løk og tyttebærrømme Allergener: 7,9 | 229 |
Ost og spekemat
Sagafjøl (2 personer) Oster fra Valdres, lokale spekepølser og spekemat. Serveres med chutney, oliven, frukt og kjeks fra Røros Allergener: 1,7,8 (valnøtt) | 499 |
Liten Sagafjøl Oster fra Valdres, lokale spekepølser og spekemat. Serveres med chutney Allergener: 1,7,8 (valnøtt) | 189 |
Frokost og lunsj
Frokostkurv Nystekte baguetter, bløtkokte egg, ost, skinke, leverpostei, syltetøy, nugatti, dagens frukt, youghurt. Melk og juice. Varme vafler. Leveres på døren/teltduken til ønsket tid f.o.m. kl. 08:00 Allergener: 1,3,4,6,7,8 (hasselnøtt), | 175 |
Lunsjpakke En dobbel sandwich med ost og skinke. Et smørbrød med karbonade, løk og salat. Kald drikke av typen smoothie eller juice. En kvikklunsj. Allergener: 1,3,7,8 (hasselnøtt) | 175 |
Allergener
- Glutenholdig korn (hvete, rug, bygg, havre, spelt, kamut/egyptisk hvete eller hybrider av disse)
- Skalldyr
- Egg
- Fisk
- Peanøtter
- Soya
- Melk (herunder laktose)
- Nøtter (mandel, hasselnøtt, valnøtt, cashewnøtt, pekannøtt, paranøtt, pistasjnøtt, macadamianøtt/australianøtt)
- Selleri
- Sennep
- Sesamfrø
- Svoveldioksid og sulfitt i konsentrasjoner på 10 mg/kg eller mer eller 10 mg/l, uttrykt som SO2
- Lupin
- Bløtdyr
Les mer om Allergener på Mattilsynets sider