Saga Fjellmeny

«Jeg spiser, altså er jeg!»

Ludvig XVI

Dagens 3 – retters meny

Fredag – søndag byr vi på 3-retters middag. Den må bestilles senest en dag i forveien. Spør oss gjerne om vin eller ølpakke som passer til maten.

Tilbehøret kan variere noe på grunn av sesongsvingninger og ønske om å minimere matsvinn.

Kr 390,-

Rettene varierer fra dag til dag og veksler mellom:

Blomkålsuppe med bacon og dillolje. Allergener: 1,7
Reinsdyrsgryte med potetmos, smørdampede grønnsaker og tyttebærrømme. Allergener: 7,9
Youghurt og tindved sorbet med sjokolade bavarios
. Allergener: 1,3,6,7,8 (mandler)

Gravet reinsdyr på Røroskjeks med blåbærrømme og gravet eggeplomme. Allergener: 1,3,11, 12
Dampet telemarksrøye med honningglaserte poteter, smørdampet kål, blomkålpuré, rømmesaus og dillolje. Allergener: 1,4,7
Epler i fire variasjoner
. Allergener: 1,3,7,8 (mandler)

Jordskokksuppe. Allergener: 7
Braisert høyrygg med trøffelpotetmos, stekte rotgrønnsaker og rødvinssky. Allergener: 7,9,12
Kanelsyltede skogsbær og einebær is
. Allergener: 1,7

Pizza

Fjellpizza
Med rødsaus, skinke/chorizo eller viltpølse, ost og oregano
Allergener: 1,7, spor av soya (6) og sennep (10)
189
Reinsdyrpizza
Med hvit saus, tyttebær og purreløk. Serveres med tyttebærrømme
Allergener: 1,7, spor av soya (6) og sennep (10)
219
Hvitløksdressing
Allergener: 7
15

Hamburgere

Saga Fjellburger
160g burger av høyrygg og brisket
Hjemmelaget Aioli, salat fra Aukrust, tomat, cheddar, karamellisert løk og tørrhengt bacon
fra Idsøe. Serveres med stekte poteter

Allergener: 1,3,7,10, spor av soya (6) og sesamfrø (11)
209
Beyond burger (vegan)
Vegansk aioli, Salat fra Aukrust, tomat og syltet rødløk. Serveres med stekte poteter
Allergener: 1,6,10, spor av melk (7), soya (6) og sesamfrø (11)
209

Hovedretter

Braisert høyrygg
Trøffelpotetmos, stekte rotgrønnsaker og rødvinssky
Allergener: 7,9,12
249
Elgkarbonader
Potetmos, stekte rotgrønnsaker, karamellisert løk og tyttebærrømme
Allergener: 7,9
229

Ost og spekemat

Sagafjøl (2 personer)
Oster fra Valdres, lokale spekepølser og spekemat.
Serveres med chutney, oliven, frukt og kjeks fra Røros

Allergener: 1,7,8 (valnøtt)
499
Liten Sagafjøl
Oster fra Valdres, lokale spekepølser og spekemat.
Serveres med chutney
Allergener: 1,7,8 (valnøtt)
189

Frokost og lunsj

Frokostkurv
Nystekte baguetter, bløtkokte egg, ost, skinke, leverpostei, syltetøy, nugatti, dagens frukt, youghurt. Melk og juice.
Varme vafler.
Leveres på døren/teltduken til ønsket tid f.o.m. kl. 08:00

Allergener: 1,3,4,6,7,8 (hasselnøtt),
175
Lunsjpakke
En dobbel sandwich med ost og skinke. Et smørbrød med karbonade, løk og salat. Kald drikke av typen smoothie eller juice. En kvikklunsj.
Allergener: 1,3,7,8 (hasselnøtt)
175

Allergener

  1. Glutenholdig korn (hvete, rug, bygg, havre, spelt, kamut/egyptisk hvete eller hybrider av disse)
  2. Skalldyr
  3. Egg
  4. Fisk
  5. Peanøtter
  6. Soya
  7. Melk (herunder laktose)
  8. Nøtter (mandel, hasselnøtt, valnøtt, cashewnøtt, pekannøtt, paranøtt, pistasjnøtt, macadamianøtt/australianøtt)
  9. Selleri
  10. Sennep
  11. Sesamfrø
  12. Svoveldioksid og sulfitt i konsentrasjoner på 10 mg/kg eller mer eller 10 mg/l, uttrykt som SO2
  13. Lupin
  14. Bløtdyr 

Les mer om Allergener på Mattilsynets sider